Kurser

Under flera år så har jag rest södra Sverige runt och hållit i uppskattade kurser i fritt maskinbroderi. Det har varit en stor glädje att möta så mycket trevliga och intresserade kursdeltagare. Utöver att resa till er och ha kurs har jag från och med i vår även möjlighet att hålla kurs hemma på Kastanjegården i Dörröd. Kurserna är en-två dagarskurser 9.00-16.00 alternativt två – fyra kvällar 18.30-21.30. Är du intresserad av en kurs som har en annan inriktning än någon av nedanstående eller, är det något annat som du undrar över så tveka inte utan hör av dig.

Följande kursutbud finns för närvarande:

Grundkurs

Du lär dig hantera symaskinen på ett nytt och spännande sätt. Vi använder naturen som inspiration och hjälpmedel och jag lär dig måla med nål och tråd.

Angelina-Alginat-Krympskikt

Många nya spännande material finns nu till textilt skapande. Jag visar hur dessa fungerar och ger en mängd tips och idéer på vad de kan användas till.

Textila smycken

Vackra och personliga smycken är lätt och roligt att tillverka genom frihandsbroderi på maskin. Vi använder olika vattenlösliga material som grund och folieringsfolie, Angelina och puffärg som dekoration.

Skapa vackra ytor och strukturer.

Spets, tygrester, garn m.m. sys fast på ett bottentyg och dekoreras med färg i flera lager. Resultatet blir vackra textila skapelser som kan dekoreras ytterligare med broderi på maskin eller för hand. Slutresultatet kan användas till ramar, smycken eller som dekoration på t.ex. väskor.

För samtliga kurser gäller följande:

Minst 8 kursdeltagare om jag reser, minst 5 kursdeltagare på hemmaplan.
Symaskin med stoppfot måste var och en ta med sig.(På Kastanjegården har jag några till utlåning.)Ta även med sytråd i ett flertal färger. Övrigt kursmaterial ingår i kurskostnaden. Ytterligare material finns till försäljning.